Dag 15: Zipline in Whistler

We staan om zes uur op, omdat we deze dag beginnen met een vroege Zipline tour. Een zipline is een metalen kabel die over grote afstand is gespannen. Middels een harnas voorzien van een katrol, bevestig je jezelf aan de kabel. Daarna stap je van een plateau om vervolgens met grote snelheid af te dalen. Dit hebben we niet eerder gedaan, dus het wordt spannend.

Ziptrek Rogier

Eagle tour van Ziptrek

In Whistler zijn twee grote aanbieders van Zipline tours. Wij kiezen voor Ziptrek, omdat deze aanbieder ons het “spannendste” lijkt. Ze hebben verschillende tours. Wij kiezen voor de Eagle tour. Deze tour duurt 2,5 – 3 uur en bevat 5 ziplines. Daarnaast zijn er 4 korte wandelingen over bruggen die zijn gespannen tussen boomtoppen. Standaard kost dit per volwassen CAN 129. Wij boeken de tour van kwart over acht ‘s morgens. Dit zijn de niet-piekuren, waardoor we slechts CAN 109 per persoon betalen.

Ziptrek Leonoor

De Zipline tour

We douchen, ontbijten en rijden naar Whistler. We parkeren onze RV op de parkeerplaats van het dorp beneden. Het eerste deel van deze parkeergarage is gratis. Hierna lopen we naar het kantoor van Ziptrek. Zoals verwacht moeten we eerst een verklaring tekenen waarin staat dat Ziptrek helemaal nergens aansprakelijk voor is. Hierna moeten we 10 minuten wachten tot onze begeleiders ons komen halen. Het zijn Todd uit Canada en Dan uit Engeland. Er is nog een ouder Amerikaans stel uit Santiago.

Verklaring Ziptrek

We lopen naar ons vertrekpunt en krijgen instructies om ons harnas aan te doen. Ik plaats onze GoPro camera met de speciale headstrap op de helm. Ze hebben ook speciale helmen met de universele GoPro aansluiting. Hierna stappen we in een busje en rijden de berg Blackcomb Mountain op. Onderweg vertelt Todd over het ontstaan van de berg. Het schijnt een zeldzaam regenwoud te zijn met een uniek klimaat. Als we boven aankomen, moeten we nog een stukje lopen. Ik zie wat (verse) poep liggen en vraag aan Todd of dat van een beer is. Toevallig kijken we opzij en zien de eigenaar rustig over de berg lopen. Het is een redelijk grote bruine beer. We nemen wat foto’s en lopen verder naar de eerste zipline. Het is een dubbele lijn, waardoor we gelijktijdig af kunnen dalen.

Leonoor Ziptrek

Na elke zipline vertellen Tod en Dan enthousiast over de berg, de bomen en de natuur. Opmerkelijk is het groene “mos” (lichens) dat als haren in veel van de bomen hangt. Dit wordt ook wel heksenhaar of “Old Man’s Beard” genoemd. Deze mossen zijn een essentieel onderdeel van het bijzondere ecosysteem. Het zou volgens Tod en Dan alleen groeien als de lucht heel zuiver is. De mossen tasten de boom niet aan en als het op de grond valt, dan voorziet het de bodem (en de boom) van voeding.

Old man's Beard in boom

De adrealine-rush is groot als we van elke zipline gaan. De hoogste lijn is ongeveer vergelijkbaar met een gebouw van 30 verdiepingen en op de snelste lijn kan je 90 km per uur halen. De langste lijn is zo’n 730 meter. In totaal doen we 5 lijnen. Op de laatste lijn worden we uitgedaagd om ondersteboven naar beneden te gaan. Geweldig!

Ziptrek Leonoor

Ben je in Whistler (of ergens anders) en hou je van dit soort dingen: doen. Onze ervaring met Ziptrek is zeer goed. Leuke mensen, professionele begeleiding, mooie ziplijnen en zeer veilig. Als we beneden komen begint het te regenen. Tijdens onze tocht scheen continu de zon. We hebben dus geluk gehad! Na deze kick trakteren we ons op een goede kop koffie.

Ziptrek Rogier

Sunday farmers markt in Whistler upper village

Hierna besluiten we naar de upper village te lopen. Deze ligt op ongeveer 1 km afstand van het dorp beneden. Er blijkt een Sunday farmers markt te zijn. Hierdoor zijn er allemaal standjes met eerlijke producten / lokaal geproduceerde producten. De sfeer is goed en er zijn veel mensen op de been. Vooral de aardbeien zijn erg in trek.

Sundays Farmers markt in Whistler

We proeven hier en daar wat en besluiten te lunchen in Portobello Market & Fresh Bakery. Leonoor stelt haar eigen broodje samen en ik neem een broodje kip met Italiaanse kaas. Na deze welverdiende lunch keren we terug naar de camping om te relaxen.

Sundays Farmers markt in Whistler

Uit eten bij restaurant Alta Bistro

Zo tegen 6 uur zijn we klaar voor de volgende sessie: uit eten bij Restaurant Alta Bistro in het dorp. We gaan lopend, zodat we ook wat kunnen drinken.

Resturant Alta Bistro in Whistler

Serveerster Pierre-Anne legt ons in de watten. Haar handelen wordt ondersteund door een charmant Frans accent. Elke zondag hebben ze een actie waarbij een 3-gangenmenu slechts CAN 25 kost. We mogen van de kaart een voor- en hoofdgerecht kiezen en krijgen daarnaast een dessert. Ik kies als voorgerecht de Smokey Cherry Tomato & Pork ‘Larzo’ en Leonoor de Sloping Hills Pork “Tête Fromagêe”. Allebei verbluffend goed van smaak en prachtig gepresenteerd. Als hoofdgerecht kiezen we allebei de Roasted Lamb Shoulders. Ook deze is perfect bereid. Zeer verrassend is de “black garlic butter” in dit gerecht. Een fantastische smaak. Ook het dessert is heerlijk en de keuze van de begeleidende wijnen is perfect. Als je van lekker eten houdt en je bent in Whistler, reserveer dan zeker een tafeltje bij Alta Bistro.

Menu Alta Bistro in Whistler

We halen tot slot nog een klein ijsje bij Cows (zie ook Banff) en lopen terug naar de camping. Wederom een topdag in dit ontzettend mooie land.

Over rogier

Rogier (1974) is online marketeer bij zijn eigen onderneming: Webmonnik.nl. Qua reizen is hij o.a. geweest in Italië, Frankrijk, Engeland, Amerika (Las Vegas), Japan en Canada.

Speak Your Mind

*