Review camping Riverside Resort Whistler

Camping Riverside Resort is één van de twee campings in Whistler. Het is een grote camping met diverse huisjes, plaatsen voor tenten en ongeveer 100 plekken voor campers.

Riverside Resort Whistler

Onze plek is H8. Deze plaats ligt in een soort bocht achter een aantal blokhutten. Een beetje achteraf en aan een weg. Hierdoor keken mensen direct bij de camper naar binnen. Het WiFi signaal van de camping is ronduit slecht en valt regelmatig weg. Waar dat aan ligt is moeilijk te bepalen, maar irritant is het wel. We meldden het bij de receptie en krijgen de volgende dag een andere plek (A4) toegewezen. Ook daar is de verbinding helaas instabiel.

Riverside Resort Whistler

Voorzieningen

Voor onze sectie kunnen we in het hoofdgebouw terecht voor douches en het toilet. Die zijn er voldoende en zien er netjes uit. Er is ook een mogelijkheid om kleren te wassen. Er is een shop en zelfs een soort van restaurantje voor koffie, ontbijt en lunch (Riverside Junction Cafe, open tussen 7.00 uur en 15.00 uur). Ook is er een fietsverhuur en voor golfliefhebbers is er een putting-green course.

In de week dat wij hier waren, was het vanwege risico op bosbranden niet toegestaan om te barbecueën. Er zijn wel barbecue faciliteiten op de camping.

Gratis pendelbus
Een voordeel van deze camping is dat het zo’n 15-20 minuten lopen van het dorp is. Je hoeft de camper dus niet altijd mee te nemen. Fijn als je iets gaat eten of drinken in Whistler, zodat je gerust een wijntje kunt drinken. Er gaat ook een gratis pendelbus van en naar Whistler.

Riverside Resort Whistler

Fietsroutes
De camping ligt net buiten Whistler. Whistler is echt een sport- en fietsdorp. Er zijn veel fietsroutes aangelegd en overal kan je fietsen huren. Direct naast de camping liggen een aantal van die fietsroutes, waardoor je direct van start kan.

Tip: vlakbij de camping ligt Green Lake. Dit meer doet tevens dienst als vliegveld van Whistler. Er vertrekken hier ook rondvluchten.

Conclusie Riverside Resort Whistler

Op deze camping verbleven wij in totaal 3 nachten. Het is een grote camping, waardoor het soms wel wat “onpersoonlijk” is. De voorzieningen (uitgezonderd WiFi) zijn prima en de ligging is erg goed. Ten opzichte van de andere campings op onze reis, is de prijs voor een overnachting wel aan de hoge kant. Er zijn echter weinig alternatieven. Vooral niet zo mooi centraal gelegen.

Camping Riverside Resort op Google Maps
Naam: Camping Riverside Resort Whistler
Adres: 8018 Mons Road Whistler, BC, Canada V0N 1B8
Aantal camperplaatsen: +/- 100 (full hookup en alleen water / electriciteit)
Prijs per nacht: CAN 58 (Full Hookup)
Reserveren: Ja, via website, telefoon of e-mail.
Website: www.whistlercamping.com
Telefoon:  1.604.905.5533
E-mail: info@riversidewhistler.com
Faciliteiten: Douche (gratis) / Toilet / Wasmachines / Wi-Fi (gratis), winkel, café, fire pitt en picknicktafel
Beoordeling: •••••
Over Leonoor

Leonoor (1976) is senior SEA consultant bij een gerenommeerd zoekmachine marketing bureau. Ze is een reislustig type en heeft al veel landen bezocht. Canada is haar favoriete vakantiebestemming.

Comments

  1. Elbert en Annemiek van de Pol zegt

    Ook wij waren in 2015 op aanraden van Rogier en Leonoor deze camping een woord “geweldig”

Speak Your Mind

*