Dag 16: Whistler by bike

Vandaag gaan we Whistler verkennen op de fiets. In het kantoor van de camping zit een verhuurbedrijf van fietsen. We huren twee mountainbikes voor 1 dag. Dat kost ons zo’n CAN 45 per fiets. Bij de huur zitten ook helmen en een slot inbegrepen. In Canada BC is het dragen van een helm op de fiets verplicht laten wij ons vertellen. We krijgen een handige kaart mee en beginnen rond te fietsen.

Eekhoorn in Lost Lake Park: Yellow-Pine Chipmunk

Na een paar km fietsen, komen we uit bij Green Lake. Dit meer doet tevens dienst als vliegveld van Whistler. Er vertrekken hier rondvluchten van Whistler Air / Harbour Air. Iemand is met een klein bootje aan het varen en op het meer dobberen twee watervliegtuigen. Het is mogelijk om hier rondvluchten te boeken. Ruim CAN 100 voor 20 minuten. Dit doen we niet en fietsen verder. Hier krijg ik later een beetje spijt van. Hadden we gewoon moeten doen!

Green lake: Whistler Air

Echte koffie in Whistler

Binnen no time komen we uit bij Alta Lake en wat andere meertjes met mooie parken rondom. Op al deze plekken zal het in het hoogseizoen vast heel druk en heel gezellig zijn. We fietsen naar het dorp en ontdekken een nieuw koffietentje: Mountain Currie Cofee Co. aan de Main Street 103-4369 (wijk Village North).

Mountain Currie Cofee Co Whistler

Hier drinken we de lekkerste cappuccino die we tot nu toe hebben geproefd in Canada. Zo lekker dat we even later weer teruggaan voor een tweede ronde.

Mountain Currie Cofee Co Whistler

Hierna rijden we naar Lost Lake dat in het (niet zo verassend) Lost Lake Park ligt. Er zijn kinderen (waarschijnlijk een schoolklas) die al het water in gaan. Wat een bikkels. Hierna rijden we terug naar de camping en eten een broodje.

Lost Lake in Whistler

Fietsen in Lost Lake park

Vervolgens rijden we weer terug naar Het lost Lake park en starten we met een van de speciale routes (trails) voor fietsers. We kiezen de Tin Pants trial. In het park liggen veel fietsroutes. Van heel makkelijk, tot routes voor zeer ervaren mountainbikers.

Lost- Lake Park in Whistler

Het park en alle fietsroutes liggen er ontzettend verzorgd bij. We stoppen bij de Upper Panorama en kijken uit op Blackcomb Mountian en Whistler Mountain. Tussen de twee bergen loopt een kabelbaan. Het is fantastisch om hier in het zonnetje van dit mooie uitzicht te genieten. Op dit punt staat ook een kleine dennenboom die is versierd met allerlei geinige accessoires. Ook zien we nog een schattige eekhoorn: een Yellow-Pine Chipmunk.

Upper Panorama Lost Lake Park in Whistler

Hierna stappen we weer op de fiets en rijden wederom naar het dorp.

Leonoor in Lost Lake Park

We moeten nog een paar boodschappen doen en wat cadeautjes scoren voor de thuisblijvers. We genieten de hele week al van lekkere “Maple Treat Candies” dus daar willen we een paar zakken van scoren. Er is een supermarkt die we nog niet bezocht hebben en besluiten daar eens te kijken: MarketPlace. Het is een schitterende (niet erg goedkope) supermarkt met een ruime sortering. Inclusief maaltijden die ter plekke worden bereid. Handig adres (4330 Northlands Blvd) als je inkopen wilt doen in Whistler.

MarketPlace Whistler

Als we weg willen gaan, regent het enorm af. We wachten tot het voorbij is en fietsen snel naar huis. We komen redelijk droog aan. Wat een topdag en qua weer hebben we ook ontzettend mazzel gehad. Leonoor maakt heerlijke zalmpakketjes uit de oven. We ruimen al wat dingen op voor de terugreis. Langzaam komt het begrip van tijd weer terug en we realiseren dat onze vakantie bijna voorbij is. Helaas!

Bear tour Whistler

Voor morgenochtend hebben we een bear-tour gereserveerd bij Whistler Blackcomb. We worden er al vroeg verwacht: om 5:45. Als we de bevestiging nog een keer bekijken, ontstaat er paniek. Op de bevestiging staan namelijk 6 pm, terwijl we voor 6 am hadden geboekt. Waarom hebben we dat niet eerder gezien? Het is kwart voor vijf en bellen meteen met de organisator. Omdat het erg druk is krijgen we niet meteen iemand aan de lijn. Of we willen wachten.. dat doen we maar… na ongeveer 10 minuten krijg ik iemand aan de lijn. De dame is behulpzaam en zet direct de boeking voor ons om naar 6 uur in de morgen (AM). Pfffff gelukkig. We zagen de beren al in de verte gedag naar ons wuiven. Even later krijg ik de gewijzigde bevestiging netjes per e-mail toegestuurd. Super! Hierna leggen we alles klaar voor de volgende morgen, plaatsen batterijen in de opladers, maken lenzen schoon en gaan lekker vroeg naar bed.

Over rogier

Rogier (1974) is online marketeer bij zijn eigen onderneming: Webmonnik.nl. Qua reizen is hij o.a. geweest in Italië, Frankrijk, Engeland, Amerika (Las Vegas), Japan en Canada.

Speak Your Mind

*