Dag 7: Van Field naar Banff

Gisterennacht zijn we preventief onder ons warme dekbedje gekropen. Niet zonder reden, want toen we vanochtend opstonden, stond het ijs op de buitentafel. Het had gevroren. We staan om 6 uur op (onder druk van Leonoor) en haasten ons naar de douche om wakker te worden van het hete water. Hierna een simpel en snel ontbijt. Afwas komt later. We starten de motor (de eerste 1.000 km zijn nu een feit) en verlaten het terrein. Op weg naar Banff.

Lake Louise Canada

Lake Louise en Lake Moraine

Maar eerst naar lake Louise en Lake Moraine. Het meest gefotografeerde meer van Canada is Lake Louise, dus dat beloofd wat. De eerste bezoekers van Lake Louise kwamen er rond 1880 te voet, of te paard. Pas in 1920 is de weg aangelegd en vanaf 1930 wordt er geskied in het gebied. Nu is het vooral een populaire plek voor bergbeklimmers, wandelaars en toeristen. Zowel in de zomer als in de winter.

Ingang Lake Louise

Als wij er arriveren is het nog vrij rustig. Nadat we de auto hebben geparkeerd zien we niet het meer, maar een groot hotel dat in de geschiedenis al twee keer blijkt te zijn afgebrand. Na een paar minuten lopen, komen we aan bij het meer. Dat is inderdaad een plaatje. We schieten wat foto’s en lopen terug naar de auto.

Selfie - soort van - Lake Louise

Op hoger niveau ligt Lake Moraine. Volgens velen nog mooier dan Lake Louise. Na een tochtje van ongeveer 10 – 15 minuten met de camper, komen we boven aan. Man wat is het hier ontzettend koud. Het meer is nog grotendeels bevroren, maar het is inderdaad prachtig. Moiraine Lake is trouwens in 1894 ontdekt door avonturier Samuel Allen. Samen met een vriend beschreef hij in twee seizoenen de omgeving en maakten ze landkaarten en foto’s. Hierna stroomden bezoekers in grote getale toe. We nemen ook hier wat foto’s en gaan snel een warm drankje drinken.

Lake Moraine selfie

Volgens de (Nederlandse) caissière in het naastgelegen restaurant, zal het meer pas over ongeveer twee weken volledig zijn ontdooid. Als de drankjes op zijn, is het tijd om te gaan. Bij het terugrijden merken we dat het nu wel behoorlijk druk aan het worden is. Wil je dus in alle rust van beide meren genieten: kom voor tienen!

Banff

Nu we het belangrijkste meer van Canada hebben gezien, kunnen we met een gerust hart naar Banff rijden. Deze bekende plaats ligt zo’n 50 km van Lake Louise. De weg er naartoe is wederom schitterend. Het uitzicht is fenomenaal en de weg zelf is in excellente staat. Je moet in Canada sowieso moeite doen om troep op straat, of langs de weg te ontdekken. Mensen ruimen hun rommel gewoon op.

The Fairmont Banff Springs Hotel
Als we Banff inrijden, merken we direct dat dit veel toeristischer is dan alle eerdere plaatsen die we tot nu toe hebben aangedaan. Je moet hier zelfs op sommige plekken betalen voor parkeren. We parkeren bij (waarschijnlijk) het bekendste hotel van Canada: The Fairmont Banff Springs Hotel. Het is een markant gebouw uit 1880 dat uitkijkt over een schitterend dal. Op basis van alle plaatjes die we vooraf hadden gezien, dachten we dat het hotel midden in de natuur zou staan. Dat blijkt dus maar aan één kant zo te zijn. Het hotel ligt namelijk op 10 minuten loopafstand van het centrum. Voordat we Banff gaan ontdekken, willen we eerst het hotel zien. We vergapen ons aan alle pracht en praal die zo typerend is voor dit soort hotels. Alles is hier groot en ruim. We ontdekken zo’n 7 restaurants. Fantastisch om gezien te hebben!

Fairmont Banff Springs Hotel in Banff

Buiten spotten we ook nog twee wilde / tamme herten.

Winkelstraat Banff
We stappen in de camper en parkeren deze op de parkeerplaats (gratis) van Cascade Gardens. Deze mooie tuin ligt op 2 minuten loopafstand van de winkelstraat van Banff (Banff Avenue direct na de brug over de Bow River) . En die winkelstraat valt niet tegen! Wat een gezelligheid. Fijn om weer onder “veel” mensen te zijn en om te genieten van al die levendigheid.

Banff Avenue

Leuke winkels en vooral veel horeca. We duiken de Squish Sandwich Cellar (211 Banff Avenue) in om twee broodjes te bestellen. Ik ga voor een broodje met grote garnalen en Leonoor voor een broodje met tonijn. Hier is ook gratis WiFi. We vragen de code (smokedmeat) en gaan online om een geschikte plek voor onze overnachting te vinden. Er is in de buurt niet heel veel keuze, behalve de camping van het Nationale park. We noteren het adres en gaan weer de winkelstraat in. We wippen binnen bij het lokale informatiecentrum (soort VVV). Hier vragen we ook nog even naar mogelijke RV-parks. Ze attendeert ons op de camping die we net zelf ook al hadden gezien. Ze vraagt ons of we Nederlands zijn. Als we dat bevestigen, geeft ze ons de naam van een bakker waar je Nederlands brood kunt krijgen: Wild Flour in de Bear street. Ze garandeert ons dat we daar geen spijt van gaan krijgen. Dat blijkt later absoluut waar te zijn!

We besluiten om meteen maar een fles bear spray te kopen. Het is pepperspray in een spuitbus, die je kunt gebruiken bij een aanval door een beer. Door de koude winter blijken veel beren nog in het dal te zitten, waardoor er al diverse confrontaties met beren zijn gemeld. De bear spray is niet goedkoop. Inclusief belasting zo’n CAN 41.

Tunnel Mountain Trailer Court Campground

Hierna gaan we op pad naar Tunnel Mountain Trailer Court Campground. Deze camping ligt op zo’n 10 minuten rijden van het centrum. Het lijkt een enorme camping te zijn met ruim 300 plaatsen. Er is voldoende plek en we boeken een full-hook-up plaats voor twee nachten. Dat is bij elkaar zo’n CAN 40.

Camping Banff

Hierna rusten we wat en slenteren vervolgens wat in de omgeving. Om de hoek is een uitkijkpunt (Hoodoos Viewpoint) met uitzicht op Tunnel Mountain. We nemen een kijkje en besluiten daarna om een hapje te gaan eten in het centrum van Banff.

Tunnel Mountain

Restaurant The Bison Banff

We rijden weer naar beneden (fietsen zouden nu handig zijn geweest) en parkeren de camper in de aangrenzende woonwijk. Nu wordt het lastig, want welk restaurantje moeten we hebben? Gelukkig zijn er veel goede apps die je hierbij helpen. Bijvoorbeeld Yelp, TripAdvisor en Foursquare. Alleen jammer dat we geen internet hebben. We lopen naar de broodjeszaak waar we eerder op de WiFi hebben gezeten, maar die is dicht. Als we onze telefoon bij de deur houden, vangen we het signaal op.

Na enige tijd zoeken komt restaurant The Bison als een van de beste naar boven. Deze bevindt zich in de Bear Street nummer 211. Deze straat ligt parallel aan de hoofdstraat. Als we aankomen worden we al opgewacht. Er zijn geen plaatsen binnen meer, maar wel op het balkon. Of dat een probleem is. We geven aan dat we even willen kijken. Dat is geen probleem. Als we boven komen weten ze al van onze komst. Ik hou van deze efficiency. We nemen een kijkje op het balkon en de zon schijnt er nog heerlijk. Daar willen we wel zitten. Vooraf delen we een Seasar Salade. Het hoofdgerecht is bison burger: cheese curds, burger sauce, canadian bacon, red pepper, relish en met een warm potato salad voor CAN 19. Dit in combinatie met een glas rode wijn (CAN 9,90) maakt het feest compleet. De salade is goed en de hamburger heerlijk. Goed vlees en heerlijk op smaak.

Hamburger bij The Bison Banff

We slenteren we nog wat door de hoofdstraat en kopen wat chocolade als nagerecht. Hierna stappen we voldaan in de auto en rijden terug naar onze tijdelijke verblijfplaats. Wat een topdag!

Lees ook onze review van Tunnel Mountain Trailer Court Campground

Reisschema dag 7 - (c) Google Maps
Reisdag: 7
Datum: 7 juni 2014
Beginpunt: Field
Eindpunt: Banff
Afstand: 87 km
Aantal beren gezien: 0

 

Over rogier

Rogier (1974) is online marketeer bij zijn eigen onderneming: Webmonnik.nl. Qua reizen is hij o.a. geweest in Italië, Frankrijk, Engeland, Amerika (Las Vegas), Japan en Canada.

Speak Your Mind

*