Canada bespaartips: Nationale Parken

Wie op vakantie naar Canada gaat, bezoekt ongetwijfeld meerdere nationale parken. Je kunt per nationaal park een toegangskaartje kopen, maar ook een Discovery Pass die je toegang geeft tot meerdere nationale parken. Hierdoor ben je voordeliger uit en je hoeft niet elke keer op zoek naar de kassa. En nu wordt het leuk, want ook op de Discovery Pass zelf kan je slim besparen!

Toegang tot 100 Nationale parken in Canada

Met de Discovery Pass kan je in Canada meer dan 100 verschillende nationale parken bezoeken en diverse historische plekken, zonder elke keer opnieuw toegang te hoeven betalen. Hierdoor bespaar je aanzienlijk op de individuele toegangsprijzen. De pas verdien je dus snel terug als je van plan bent om meerdere nationale parken te bezoeken.

Overzicht nationale parken Discovery Pass

Discovery Pass: kaart van deelnemende Nationale Parken in PDF-formaat

Discovery Pass: de verschillen

Discovery Pass voor de nationale parken van CanadaDe Discovery Pass kost voor een volwassene zo’n 67 Canadese dollars. Dat is ongeveer €50. Een kaart voor kinderen van 6-16 jaar kost 34 Canadese dollars (€25). Families en groepen kunnen een Family/Group pass kopen voor 136 Canadese Dollars (€100). Deze kaart is geldig voor 7 personen die reizen in één voertuig. Tot slot is er een speciale kaart voor ouderen vanaf 65 jaar. Deze Discovery Pass kost 58 Canadese dollars (€43).

Je kunt de pas online kopen  via de site van Parks Canada. Elke Discovery Pass is na uitgifte één jaar geldig. De kaart moet op de achterkant worden getekend en aan de binnenspiegel van het voertuig worden gehangen.

De volgende passen zijn verkrijgbaar:

 • Family/Group (F/G) – $ 136.40
 • Youth Individual voor kinderen van 6 tot 16 jaar – $ 33.30
 • Adult Individual voor volwassenen van 17  tot 64 jaar (A) – $ 67.70
 • Senior Individual voor volwassen vanaf 65 jaar (SI/A) – $ 57.90

Besparen op de Discovery Pass

Omdat elke Discovery Pass één jaar geldig is, verkopen sommige toeristen hun pas na de vakantie. Op deze manier kan je die passen voor een aantrekkelijke prijs kopen. Let er bij aanschaf op dat je de juiste pas koopt en dat deze nog geldig is tijdens jouw vakantieperiode. De kaart mag niet op de achterkant getekend zijn. Ben je op zoek naar een kaart, kijk dan op handelsites als Marktplaats.nl en eBay.com en zoek op discovery pass canada. Verdiep je in de reputatie van de verkoper, om oplichting te voorkomen. Let wel: volgens de voorwaarden mag een pas niet van eigenaar wisselen. Simpel gezegd: als je een kaart op deze manier koopt, dan pleeg je fraude.

Discovery Pass op Marktplaats.nl

In ons geval hadden wij een Family/Group Discovery Pass nodig. Als test hebben we via Marktplaats.nl een kaart gekocht voor € 30, wat € 70 goedkoper was dan de reguliere prijs. Wij kochten rond Nieuwjaar de kaart. De verkoper deed er een mooie Nieuwjaarskaart bij met gelukwensen. Heel erg attent!

Discovery Pass Canada via Marktplaats.nl

 

 

Over rogier

Rogier (1974) is online marketeer bij zijn eigen onderneming: Webmonnik.nl. Qua reizen is hij o.a. geweest in Italië, Frankrijk, Engeland, Amerika (Las Vegas), Japan en Canada.

Comments

 1. Beste Rogier, hoe groot is de kans dat je gecontroleerd wordt en moet je dan een betalingsbewijs kunnen overleggen voor de discovery pass.

  Met vriendelijke

  Ans van Deenen

  • Hallo Ans,

   Wij zijn nauwelijks gecontroleerd en als dat al gebeurde, dan keek men alleen even of de pas aan de spiegel hing. Betalingsbewijs is ons nooit om gevraagd.

   Groet, ROgier

 2. Robin de Pagter zegt

  Beste Rogier,

  Weet je of het wordt gedoogd als je een f/g pass hebt terwijl je slechts met 2 personen reist?

  Alvast bedankt!

  Robin

 3. Met alle respect, maar ik vind dit een schandalige “bespaar” tip. Als je in de nationale parken geweest bent heb je ook kunnen zien en ervaren dat er ontzettend veel gedaan wordt aan behoud van de parken om ze netjes en toegankelijk te houden voor iedereen. Het geld wat je dan ook moet betalen voor de pas is dan ook allerzins redelijk en zeer goed besteed!!! Nederlandse zuinigheid/krenterigheid is in deze dan ook zeer misplaatst.
  Overigens is het zo dat in 2017 de toegang tot alle parken gratis is, vanwege het 150 jarig bestaan van de parken.

 4. Ik vind een tip om fraude te plegen niet zo chique. Jullie hebben een mooie site met veel behulpzame informatie. Een dergelijke tip past hier niet bij. Zet er bijvoorbeeld bij dat dit fraude is. Zodat men ook weet wat de tip behelst.

 5. Beste Erik. Je hebt gelijk en ik heb het ter verduidelijking toegevoegd.

 6. Sharissa zegt

  Beste Rogier,

  Als je de Discovery Pass online besteld, krijg je het pasje dan thuis toegestuurd? Ik las dat je dat kaartje aan de binnenspiegel moet hangen.

  Gr. Sharissa

Speak Your Mind

*