Review camping Wilcox Creek

Camping Wilcox Creek ligt aan de Icefield Parkway in Jasper National Park op ongeveer 100 kilometer van Jasper. De camping is open van juni tot september. Het is één van de natuurcampings van Parks Canada waar wij deze reis overnachtten.

Camping Wilcox Creek

Omdat de camping op ruim 2.000 meter hoogte ligt kan het vooral in het voor- en najaar erg koud zijn (vooral ’s nachts), dus zorg voor voldoende warme kleding en dekbedden in de camper.

Camping Wilcox Creek

Er is hier geen personeel. Deze camping betaal je door geld in een enveloppe of je creditcardnummer in de brievenbus te stoppen. Dit is met CAN 15,70 een van de goedkoopste campings tijdens onze reis. Dat is op zich niet gek, want er is hier geen enkele luxe, alleen de luxe van schitterende natuur.

Camping Wilcox Creek

Voorzieningen Wilcox Creek

Wilcox Creek is qua voorzieningen een zeer primitieve camping. Er is hier geen elektra en geen stromend water per plaats. Laat staan Wi-Fi, of wasmachines. Er zijn trouwens wel een paar water-tap-punten op de camping.  De toiletten zijn niet meer dan een gat in de grond met een pot erop. Als je naar beneden kijkt, krijg je een blik in de geschiedenis van eerdere campingbezoekers. Het toiletpapier is wel netjes bijgevuld. Handen wassen kan met een dispenser met ontsmettingsmiddel. Hier is het kamperen een avontuur op zich. Het uitzicht en de plaatsen zijn schitterend en dat maakt alles meer dan goed.

Camping Wilcox Creek

Je kampeert hier letterlijk midden in de natuur. De plaatsen liggen trouwens aan meerdere paden die verschillen van hoogte, waardoor het uitzicht verschilt per plaats.

Camping Wilcox Creek

Dieren

We zien veel kleine dieren op deze camping, vooral eekhoorns zijn in grote getale aanwezig.

Camping Wilcox Creek

Reserveren

Net zoals we eerder zagen bij een camping van Parks Canada kun je hier niet reserveren en is het wie het eerst komt, die het eerst maalt. Zorg dus dat je op tijd bent om zeker te zijn van een plaats, zeker in het hoogseizoen.

Wij overnachtten (begin juni) op deze camping tijdens onze reis over de Icefields Parkway.

Conclusie Wilcox Creek

Dit is een camping waar je geweest moet zijn op je reis door West-Canada! Basic voorzieningen, maar het gebrek aan comfort wordt meer dan goedgemaakt door de schitterende natuur, de dieren die er rondlopen en het avontuurlijke gevoel.

Camping Wilcox Creek op Google Maps
Naam: Camping Wilcox Creek
Adres: 52.217651, -117.185901
Aantal plaatsen: 46
Full Hookup sites: Nee
Prijs per nacht: CAN 15,70
Reserveren: Niet mogelijk
Website: n.v.t.
Telefoon: n.v.t.
E-mail: n.v.t.
Faciliteiten: Spartaans toilet / centrale waterpunten / 1 dumpstation buiten terrein
Beoordeling: •••••

 

Over Leonoor

Leonoor (1976) is senior SEA consultant bij een gerenommeerd zoekmachine marketing bureau. Ze is een reislustig type en heeft al veel landen bezocht. Canada is haar favoriete vakantiebestemming.

Comments

 1. Michiel zegt

  Beste Rogier en Leonoor,

  Complimenten voor de geweldige aantrekkelijke en informatieve website! Om heel eerlijk te zijn; jullie site heeft mij over de streep getrokken om nog dit jaar een met de camper een rondreis te gaan maken van Calgary naar Vancouver. De hoeveelheid bruikbare en interessante informatie, foto’s, filmpjes en de campingreviews is precies waar ik naar opzoek was.

  Keep up the good work en ik kan niet wachten op de volgende update!

  Michiel

  • Dank je wel voor je spontane reactie Michiel. Erg leuk om te horen dat onze site je over de streep heeft getrokken. Ik weet zeker dat je geen spijt gaat krijgen van je beslissing!

   Groet, Rogier

 2. jennifer zegt

  Hallo Rogier,

  Wij gaan voor het eerst naar Canad met 3 kinderen en zijn druk met de laatste dingen te regelen. Wij zijn aan het kijken bij de Wilcox camping. wij kunnen hem niet boeken, maar wie het eerst komt wie het eerst maalt. dat is prima dan gaan we vroeg om op tijd te zijn.

  Kan jij ons helpen met een paar vragen?
  – hoe laat kunnen we op de camping?
  -en als we nu vroeg zijn, maar gaan daarna naar de athabasca glacier, dan zijn we weer van ons plekje af. hoe houd je dan je plekje vast?

  Ik hoop dat je ons snel kan beantwoorden.
  groetjes Jennifer

  • Hi Jennifer,

   Hoe laat (vroeg) je op de camping kunt inchecken weet ik niet. Waarschijnlijk kan je er op elk moment terecht, maar dat weet ik niet zeker. Als je een plekje hebt, dan kan je volgens mij een stukje papier aan een paaltje bevestigen. Ik weet echter niet 100% zeker of het ook op deze camping zo gaat. Je kunt natuurlijk altijd iets neerzetten op de plek. Bijvoorbeeld wat stoelen, zodat mensen kunnen zien dat de plek bezet is.

   Groet, Rogier

Speak Your Mind

*