Review: themapresentatie West Canada van touroperator Jan Doets

Kantoor Jan DoetsWe zijn ons nog aan het oriënteren op onze camperreis door Canada en alle informatie die we kunnen krijgen is meegenomen. Touroperator Jan Doets organiseert regelmatig themapresentaties over Canada en Amerika. We schreven ons in voor de themapresentatie West Canada. Was het de moeite waard?

De themapresentatie West Canada duurt 1,5 uur en wordt gegeven op het kantoor van Jan Doets in Heerhugowaard. Kosten: 10 euro per persoon. Deze kosten krijg je weer terug als je een reis boekt.

Het kantoor van Jan Doets is groter dan we hadden verwacht. Op de parkeergarage stonden twee campers die we konden bekijken. Wat ons meteen opviel was dat die dingen zo ongelofelijk groot zijn. De getoonde exemplaren waren zo’n 9 meter lang en 2,5 meter breed. Dat hebben wij met zijn tweeën zeker niet nodig.

De presentatie

Slides presentatieEr waren ongeveer 24 andere geïnteresseerden op de presentatie afgekomen. De presentatie werd gegeven door Willem (oproepkracht van Jan Doets) een oudere man die veel ervaring heeft met reizen in Amerika en Canada. Ik heb als online marketeer onderzoek gedaan naar verleidingstechnieken die verkopers vaak gebruiken (Cialdini). Bewust of niet, er werd slim gebruik van gemaakt (schaarste: sommige reizen zijn snel weg en vaak niet beschikbaar), sympathie (op stap met kleinzoon) en er werd meteen ingespeeld op de malaise in de reisbranche. Het zou erg goed gaan met Jan Doets, waardoor zij geen last hebben van de crisis. Waarschijnlijk willen ze hiermee eventuele onzekerheid bij de aanwezigen wegnemen.

De presentatie was op zich interessant, maar miste wel de nodige dynamiek. Diverse attracties en steden van West-Canada werden getoond en toegelicht. Na ongeveer één uur begon dat wat te duizelen. Wat we zagen was wel indrukwekkend en voldoet volledig aan het beeld dat wij van Canada hebben.

Misschien had ik meer lijn in het verhaal verwacht en wat meer tips voor campers (2/3 van de aanwezigen gaven aan met de camper te willen gaan reizen) willen krijgen, hoewel dit natuurlijk niet de insteek van de bijeenkomst was. We kregen wel een goede tip om voor de nationale parken een Discovery Pass voor één jaar te kopen. Voor +/-  € 95 kan je dan alle nationale parken bezoeken (tot 7 mensen). Hiermee zou je jezelf geld kunnen besparen. Ook zou er mobiel weinig bereik zijn, zodat je beter prepaid telefoonkaarten kan kopen die je op openbare plekken kunt gebruiken. Andere tip: betaal met creditcard en neem geld op met je bankpas. Neem van elk betaalmiddel 2 stuks mee.

Het balieadvies

Tijdens een korte pauze werd gevraagd welke aanwezigen na de presentatie een gesprek met de baliemedewerkers wilden. Daar zit natuurlijk de conversie voor Jan Doets. Wij wilden dit wel en gaven aan hier gebruik van te willen maken. Na afloop inventariseerde Nadia onze wensen en beantwoorde ze prima onze vragen. Tot slot maakte ze een globale berekening voor ons. Een reis van 19 dagen in juni, met twee hotelovernachtingen in Vancouver, vlucht en huur camper zou zo’n 4.000 euro kosten. Dat was zeker verhelderend en maakt het voor ons nu makkelijker om te gaan vergelijken. We hebben ook gekeken naar kleinere campers. Een Owasco the Beaver komt meer in de buurt van wat wij willen.

Camper Owasco the Beaver
Camper Owasco the Beaver

We hebben ons weer een beter beeld van onze reis kunnen vormen. Zo zijn we er nu van overtuigd dat juni voor ons waarschijnlijk de beste optie is. Dit valt buiten het toeristenseizoen, waardoor het rustiger en goedkoper is. Ook West Canada spreekt ons erg aan, omdat dit ideaal blijkt te zijn voor het reizen met campers. Ook zal West-Canada volledig aan het beeld voldoen wat wij van Canada hebben: de ongerepte natuur.

Conclusie presentatie West Canada van Jan Doets

Slim van Jan Doets om op deze manier geïnteresseerden aan zich te binden. De presentatie zelf zou sprankelender kunnen en/of meer praktische tips kunnen bevatten. Achteraf bezien zou ik voor de presentatie alleen niet € 10 de man betalen. Maar goed, in zijn geheel bekeken zijn we vandaag voor onze reis wel weer een stuk wijzer geworden.

Over rogier

Rogier (1974) is online marketeer bij zijn eigen onderneming: Webmonnik.nl. Qua reizen is hij o.a. geweest in Italië, Frankrijk, Engeland, Amerika (Las Vegas), Japan en Canada.

Comments

  1. Storm (@TFprojects) zegt

    Ik zou juist niet Jan Doets kiezen maar WRC reizen die al sinds 1983 ervaring hebben met Canada. WRC is de goedkoopste die ik tot nu toe heb gezien en in het hoogseizoen is het zelfs dan erg duur. Vorig jaar ben ik 12 dagen met WRC naar Oost-Canada geweest (fly-drive), alles was vanuit de reisorganisatie top geregeld. Nu zijn we ons aan het oriënteren op een fly-drive West-Canada maar het is behoorlijk aan de prijs.

  2. Pim Broersen zegt

    Ik ben al 6x met Jan Doets op reis geweest, waaronder ook naar West Canada, en dat is mij op alle punten prima bevallen. Alles was perfect geregeld en ook prijstechnisch waren zij scherp. (Je moet natuurlijk niet motels gaan vergelijken met 3 sterren accommodaties).

    En wellicht ten overvloede, maar Jan Doets bestaat al sinds 1981 🙂

    Succes met het uitstippelen van je vakantie!

Speak Your Mind

*