Heb je een visum nodig voor Canada?

Stempel visum CanadaVisum vakantie in Canada

Het is natuurlijk belangrijk om te weten of je een visum nodig voordat je een land bezoekt. Ga je op vakantie naar Canada of bezoek je het land voor een zakenreis korter dan 6 maanden, dan heb je als Nederlander geen visum nodig. Je moet natuurlijk wel beschikken over een geldig paspoort, dat tot en met de dag van terugkomst geldig is. Wil je langer dan 6 maanden in Canada blijven, dan wordt gezegd dat je tegen het einde van de periode even over de grens kunt gaan om direct weer terug te keren naar Canada voor maximaal 6 maanden. Zorg dan in elk geval dat je een stempel van de douanebeambte krijgt. Let op: met een Nederlandse identiteitskaart mag je Canada niet in!

Visum stage of werk in Canada

Ga je voor een andere reden dan vakantie of zaken naar Canada, bijvoorbeeld om te werken, dan heb je wel een visum nodig. Canada heeft verschillende soorten visa, variërend van een tijdelijk tot een vast visum. Het aanvragen van een visum verloopt via de Canadese ambassade in Wenen.

 

Over Leonoor

Leonoor (1976) is senior SEA consultant bij een gerenommeerd zoekmachine marketing bureau. Ze is een reislustig type en heeft al veel landen bezocht. Canada is haar favoriete vakantiebestemming.

Comments

  1. Komende 15 maart 2016 gaan de regels veranderen en is er een eTA nodig. Zie voor links en info mijn eigen pagina: http://www.camperreis-canada.nl/2015/08/21/visum-nodig/

Speak Your Mind

*