Vliegen naar Vancouver in Canada

We vliegen met KLM naar Canada. In ons geval een rechtstreekse vlucht van Schiphol naar Vancouver en weer terug. Ons vliegtuig is een A330-300 van de fabrikant Airbus. De reisafstand is zo’n 7.703 km, of 4786 miles. De vlucht van Amsterdam naar Vancouver duurt zo’n 9 uur en 30 minuten. De vlucht terug van Vancouver naar Amsterdam, gaat iets sneller. Die duurt namelijk slechts 9 uur en 15 minuten.

Vlucht Amsterdam – Vancouver

Van Amsterdam naar Vancouver - heenvlucht

Reisduur: +/- 9 uur en 30 minuten
Bron: FlightAware

Vlucht Vancouver – Amsterdam

Vlucht van vancouver naar Amsterdam - terugvlucht

Reisduur: +/- 9 uur en 15 minuten
Bron: FlightAware

Vlieg je tussen Amsterdam en Vancouver, dan kan je de vliegvelden herkennen aan de internationale codes IATA en ICAO:

IATA ICAO
Schiphol AMS EHAM
Vancouver YVR CYVR

 

Waarom is de terugvlucht vanuit Canada korter?

Je vraagt je misschien af waarom de heenreis iets langer duurt dan de terugweg. Ook zal de vluchtroute je misschien verbazen. Waarom loopt deze niet in één rechte lijn van Nederland naar Canada?

Vliegtuigen vliegen meestal op zo’n 10 – 12 kilometer hoogte. Op deze hoogte bevinden zich zogenaamde JetStreams / straalstromen. Het is een langgerekte smalle band met hoge windsnelheden. Vliegtuigmaatschappijen houden rekening met deze straalstromen. Het vliegtuig “lift” mee met de straalstroom als dat van pas komt, of men probeert juist de straalstroom te vermijden als die nadelig is voor de route. Door op deze manier een route uit te stippelen, kan men brandstof besparen.

Bron: TravelersMagazine.nl

Zie ook:

 

Over rogier

Rogier (1974) is online marketeer bij zijn eigen onderneming: Webmonnik.nl. Qua reizen is hij o.a. geweest in Italië, Frankrijk, Engeland, Amerika (Las Vegas), Japan en Canada.

Speak Your Mind

*