Vandaag gaat de reis van Cache Creek naar Whistler. Dit is een van de langere afstanden die we op één dag zullen rijden. De verwachtingen zijn hooggespannen. Dat geldt voor de reis, maar ook voor Whistler zelf en voor de camping.
De reis stelt absoluut niet teleur. Eerst rijden we een stuk over Hwy 97 en daarna over Hwy 99.
Naast ons zien we een dal waar de Fraser River doorheen loopt. Dit is met 1.375 kilometer de langste rivier in Britisch Colombia. Deze rivier loopt van Mount Robson helemaal naar Vancouver.
Liloet
Na zo’n 90 kilometer komen we aan in het slaapstadje Liloet. We stoppen bij een koffietentje met de naam The Rugged Bean Café. Het tentje ziet er leuk uit, maar helaas valt de koffie (cappuccino) weer tegen. De muffin daarentegen is wel erg lekker.
Tot nu toe hebben we maar een paar keer echt goede koffie gedronken (in Golden en Banff) en redelijke koffie bij StarBucks. Canadezen hechten waarschijnlijk weinig waarde aan goede koffie, of hun smaak is anders. Liloet is een echt goudzoekersstadje dat vroeger waarschijnlijk heel veel drukte heeft gekend. Daar is nu niets meer van te merken, want het is bijna verlaten. We toeren wat door het dorpje, waarna we al snel onze weg vervolgen naar Whistler.
De relatief “kale” omgeving verandert al snel in steeds groener wordende bergen. De weg (Hwy 99 – Duffey Lake Road) is fenomenaal, hier en daar zelfs spannend. Houten bruggen, hoge bergen en sterke dalingen (15%).
Er zijn zelfs weer een aantal vluchtlanes op de route. Die hebben we eerder gezien aan de Coquihalla Hwy 5. Het zijn speciale stroken die onder aan een sterke daling omhoog lopen. Als je remmen het begeven, dan kan je deze wegen gebruiken om uit te rijden. Slim gedaan! Onderweg stoppen we diverse keren om naar het adembenemende uitzicht te kijken.
Duffey Lake
Halverwege de route doemt aan onze rechterhand Duffey Lake op. Dit is echt een adembenemend plaatje. Wat een schoonheid! We stoppen en nemen alles in ons op. Hier wil ik de tijd stilzetten, zodat we er eeuwig van kunnen genieten!
Werk aan de weg
We gaan weer verder richting Whistler. We moeten een aantal keer stoppen, omdat er aan de weg werd gewerkt. De informatie over wegwerkzaamheden is in Canada erg goed. Als er aan de weg wordt gewerkt zie je voor het beginpunt een uitleg wat ze doen en wat het kost. Aan het eind van het project zie je weer een bord dat aangeeft dat het project daar eindigt.
Whistler
Na ongeveer drie uur rijden we Whistler binnen. Deze plaats heeft zijn naam te danken aan het geluid dat de marmotten maken die in het gebied leven. Whistle betekent namelijk fluiten in het Engels. In deze stad werd in 2010 een deel van de Olympische winterspelen gehouden. Het ziet er allemaal nog steeds piekfijn uit. Voor ons zien we verschillende bergen met kabelbanen en skipistes. Onze camping (Riverside Resort) ligt vlak voor het centrum. We checken in (het gaat allemaal niet met het enthousiasme waar we inmiddels aan gewend zijn geraakt). Hierna zoeken we ons plekje. Deze ligt achter een aantal blokhutten aan een doorgaande weg. Wat meteen opvalt, is de het slechte WiFi-signaal. We melden ons bij de balie en krijgen geen duidelijk antwoord. We zijn inmiddels over de camping gelopen en hebben plekken gevonden met een sterker signaal is. We bieden zelf als oplossing aan om te wisselen van plaats. Dat kan op zich wel, maar niet direct omdat ze vol zitten. Morgen (zondag) zou wel kunnen als de andere gasten weer weg zijn. We vragen om een plekje te reserveren. Dat kan niet, we moeten ons morgen weer melden. Niet echt klantvriendelijk, maar goed er is wel uitzicht op een oplossing en even geen WiFi is ook geen ramp. Morgen maar even verder kijken.
Oh ja, voordat je hier online kan, krijg je eerst een melding dat je geen films mag downloaden. Doe je dat wel, dan wordt je afgesloten. Klaarblijkelijk monitoren ze hier het internetverkeer. Geen paniek, want met deze slechte verbinding, kan je echt geen films downloaden.
We lunchen in de RV en lopen naar het centrum. Whistler heeft verschillende dorpskernen op diverse niveaus. Het is een van de grootste skigebieden in Noord-Amerika, met verschillende plaatsen waar het allemaal gebeurt. Wij zijn op weg naar het centrum onder aan de berg. Na ongeveer 15-20 minuten lopen komen we daar aan. Onderweg zien we heel veel mensen trimmen en fietsen. Sport is hier schijnbaar erg belangrijk.
We komen uit op een plein waar allemaal dure sportauto’s staan. Er is een Rally gaande en dit is het vertrekpunt. Het is er in ieder geval erg druk en erg gezellig. Er zijn heel veel leuke winkels en ook veel horeca, inclusief diverse koffiewinkels. We proberen koffietent Blenz Coffee. De koffie is er erg lekker en de sfeer is er goed. Eindelijk. In deze plaats zijn opvallend veel winkels met sportkleding. We lopen verder en de winkelstraat blijkt aan alle kanten door te lopen. Er is hier veel te doen en het is groter dan we hadden verwacht.
ZIP-line
We wippen binnen bij een soort van VVV en hakken de knoop door: we reserveren een ZIP-line arrangement bij Ziptrek. Dit zijn een soort kabelbanen waar je in een harnas van af kan “zippen”. Ziptrek heeft naast de regulieren tijden ook non-peak uren. Als je op deze uren reserveert, krijg je korting. Wij gaan voor het non-peak tijdstip van 8:15 en reserveren de Eagle tour van 2,5 uur. Door het vroege tijdstip krijgen we 20 CAN korting per persoon. De vrouw achter de balie probeert ons ook te lokken naar een of ander time-sharing-hotelproject. Eerst probeert ze ons te paaien met een jack en later met CAN 200 korting op allerlei attracties. We bedanken. We kunnen over een half uur terug komen om ons reserveringsnummer op te halen. De komende dagen zullen we meerdere keren aangesproken worden voor het time-share geneuzel. Waarschijnlijk vallen wij binnen de focusgroep en zijn de commissies erg hoog.
We verkennen het centrum verder en zoeken het meetingpoint voor de zipline-tour. Ook zoeken we het vetrekpunt voor onze bear-tour die we voor later deze week hebben gereserveerd. Uiteindelijk komen we op een plein waar een aantal liften naar boven gaan. In de winter voor de skiërs, maar nu voor mountainbikers. Deze gaan samen met hun bikes in liftjes naar boven, om daarna in een razend tempo weer af te dalen. Gaaf om zien. We zien ook het vertrekpunt voor de ZIP-line tour en vragen aan een van de instructeurs welke voorzieningen ze hebben voor onze GoPro-camera. Ze blijken speciale helmen te hebben, dus dat is perfect.
We zoeken ook nog even verder naar het vertrekpunt van de bear-tour. Deze ligt aan de andere kant van het parkeerterrein.
Om onze aankomst te vierden drinken we tot slot nog een biertje bij een Ierse pub en lopen daarna terug. Leonoor kookt een lekker maaltje, waarna we alles klaar maken voor ons vroege vertrek van morgen.
Lees ook onze review van Riverside Resort
Reisdag: 14
Datum: 14 juni 2014
Beginpunt: Brookside Campground in Cache Creek
Eindpunt: Riverside Resort in Whistler
Afstand: 215 km
Aantal beren gezien: 0