Dag 2: onze eerste kilometers in Canada

Vandaag beginnen we eerst met een lekker en goed ontbijt in het hotel. Via de lobby wordt ondertussen Fraserway RV (onze camperverhuurder) gebeld. Binnen een uur komen ze ons ophalen. Het ontbijt in het Sandman Signature is goed. Evenals onze overnachting. De kamers zijn netjes, ruim en schoon. Lees ook onze review van het Sandman Signature Hotel.

De camper

We worden keurig op tijd opgehaald en in een busje naar Fraserway gebracht. Er zitten nog een aantal stellen in het busje. Over het algemeen oudere mensen. Na een rit van zo’n 20 minuten komen we aan bij Fraserway RV. Op het terrein staan ontelbaar veel RV’s  in verschillende uitvoeringen. Als we uitstappen wordt in het Duits tegen ons gesproken. Als we vertellen dat we niet Duits zijn maar Nederlands, wordt direct Humprey geroepen. Een man met een Oranje WK-shirt aan, ofwel: een Nederlander. We stellen ons voor en lopen meteen naar onze RV met het kenteken 045-MML. Wat een beauty. Op de teller staat slechts 458 km. Humprey legt uit dat de camper gloednieuw is. De camper is in Amerika gebouwd en vervolgens naar Canada gereden. Vandaar de km-stand. Wij zijn dus de eersten die met deze camper op pad gaan. Alles ruikt ook gloednieuw. Als klein kind ben ik wel eens op de camping-RAI geweest wat ik erg leuk vond. Die herinneringen komen opeens naar boven bij de geur die ik ruik.

Eerste blik op onze camper

Humprey legt alle belangrijke dingen van de camper uit. Wel veel informatie, maar de GoPro (videocamera) neemt alles op. Binnen ongeveer 30 minuten weten we alles wat we moeten weten. Uiteindelijk krijgen we ook nog een handleiding mee waar alles in het Nederlands nog een keer staat uitgelegd. Na de uitleg van Humprey gaan we naar binnen. Enkele minuten later kunnen we terecht bij Margriet. Ook zij spreekt Nederlands en neemt met ons het papierwerk door. We huren ook nog extra een TomTom voor CAN 56. Een goede investering blijkt later, want hier hebben we heel veel aan gehad!

Ongeveer 30 minuten later is alles geregeld. We gaan nu eerst onze koffers uitpakken. Die kunnen we namelijk achterlaten bij Fraserway. De camper is gewoonweg te klein om onze twee koffers te herbergen. Daar zouden we gegarandeerd onze nek over breken. Heb je deze koffer-bewaar-optie niet, zorg dan dat je grote reistassen meeneemt die je makkelijk klein kunt maken.

Buiten staat iemand hotdogs te bakken op een BBQ. Gratis! Omdat het inmiddels 12 uur is, maken we hier graag gebruik van. We zijn klaar om te vertrekken! Wat een efficiency bij Fraserway RV. Zeer georganiseerd en gestroomlijnd.

Chilliwack

Margriet vertelde trouwens iets interessants over bekeuringen. Als je die in Canada binnen een bepaalde tijd voldoet, dan krijg je korting. We hebben Margriet verteld dat we naar Hope gaan, omdat we daar bij Wild Rose Campground & R.V. Park een plaatsje hebben gereserveerd. We krijgen van haar de tip om ergens halverwege te stoppen. Dat is in het plaatsje Chilliwack waar een winkelcentrum is gevestigd met de naam Cottonwood. Hier kunnen we onze eerste boodschappen doen. Onze eerste stop is dus Cottonwood. Om in deze richting te komen moeten we volgens Margriet twee keer links en dan rechts. Hier doen we iets niet goed en binnen 15 minuten realiseren we ons dat we verkeerd gaan. Het is ook erg wennen: een grote auto, een automaat, een vreemd land, etc.

Leonoor achter het stuur

We stoppen ergens en stellen de TomTom in. In het Nederlands, waarna het navigeren kinderspel is geworden. Leonoor zit aan het stuur en brengt ons naar Chilliwack. Onderweg vergapen we ons aan het schitterende vreemde landschap. Nog mooier dan we ons voor hadden kunnen stellen. Dromen we, is het allemaal echt? Ja het is echt. Geweldig!

Weg van Vancouver richting Hope

Na ongeveer 80 km komen we aan in Chilliwack. We doen in de supermarkt Safeway voor een aantal dagen boodschappen (onze RV heeft een koelkast en een vriezer) voor CAN 179.

Onze eerste boodschappen

Hope

Hierna rijden we door naar het plaatsje Hope. Deze plaats is vooral bekend van de eerste Rambo-film: First Blood die bijna volledig in de omgeving van Hope opgenomen.

Drank verkopen ze hier niet in de supermarkt. Zelfs bier niet. Hiervoor moet je bij een zogenaamde liquer store zijn. Wij kopen daar 12 Canadese biertjes en moeten er zo’n CAN 30 voor betalen. Dat is goed aan de prijs. Boodschappen doen in Canada is niet goedkoop!

Wild Rose Campground & R.V. Park

Hierna melden we ons bij Wild Rose Campground & R.V. Park. Het is ons eerste RV-park, dus het is allemaal nog een beetje onwennig. We parkeren onze RV op de aangewezen plek en sluiten het water en de elektriciteit aan. Hierna verkennen we het terrein. Er staan kleine, maar vooral veel grote RV’s. Sommige zelfs inclusief een personenauto die wordt gesleept. We zien ook diverse plekken met mensen die hier waarschijnlijk permanent wonen. Er is een gebouw met sanitair en een ruimte met wasmachines. Het ziet er netjes uit, maar wel wat gedateerd. In het toiletgebouw schalt een lokaal radiostation uit de speakers. Dit sanitair-fenomeen is wel even wennen voor ons, want normaal gesproken zijn we meer van de hotels. Lees ook onze review van Wild Rose Campground & R.V. Park.

Eerste overnachting

Dan is het is tijd om te koken. Filetlapjes met uitjes, pepersaus, broccoli en rijst (aardappels waren we vergeten te kopen). De eerste keer koken voor ons in de camper. Heerlijk buiten gegeten aan een picknicktafel met op de achtergrond een hoge berg. Om 22:30 slaat de slaap toe. We kruipen ons bedje in. Wat een mooie en indrukwekkende eerste dag.

Reisschema dag 2 - Bron: Google Maps
Reisdag: 2
Datum: 2 juni 2014
Beginpunt: Vancouver
Eindpunt: Hope
Afstand: 140 km
Aantal beren gezien: 0

 

Over rogier

Rogier (1974) is online marketeer bij zijn eigen onderneming: Webmonnik.nl. Qua reizen is hij o.a. geweest in Italië, Frankrijk, Engeland, Amerika (Las Vegas), Japan en Canada.

Comments

 1. annette zegt

  Super leuk om te lezen! Wij vertrekken morgen over n week. Veel plezier verder!

 2. Sietse en Tietie zegt

  Hallo Rogier
  Wij gaan in september 3 weken met een RV van Fraserway op stap. Jullie hebben een TomTom bij Fraserway gehuurd, las ik. Wat kost het huren van zo’n TomTom bij hen? Want je kunt ze ook in Ned huren en meenemen.
  We wachten een reactie van jou/jullie met belangstelling af.
  Misschien verder nog tips?
  m.vr.gr. Sietse en Tietie

  • Voor onze reis waren we 56 Canadese dollars kwijt voor de huur van de TomTom. Dat zou vandaag neerkomen op zon 45 euro. Het apparaat werkte prima en was ook in het Nederlands in te stellen. We hebben er trouwens geen moment spijt van gehad. Vooral in de steden is het veel relaxter rijden, dan lopen rommelen met een kaart.

 3. Dennis zegt

  Hoe is de RV van Fraserway ( MH19) jullie eigenlijk bevallen.?
  Wij zijn er nog niet uit of we nu voor de 19 of de 22 moeten gaan, i.v.m. vast bed. Vonden jullie dit storend om elke dag het bed op te moeten maken.?

  • De camper is ons prima bevallen. Het is compact, maar alles is aanwezig wat je nodig hebt. Wij sliepen boven de bestuurscabine, waardoor we het bed niet elke dag opnieuw op hoefden te maken.

Speak Your Mind

*