Review: Tunnel Mountain Trailer Court Campground

Tunnel Mountain Trailer Court is een enorme camping op ongeveer 5 km afstand van Banff centrum en wordt geëxploiteerd door de Nationale Parken. De camping bestaat uit meerdere secties: Tunnel Mountain I en II en Tunnel Mountain Trailer Court. Het Trailer Court is de enige sectie met full hook up. Op de camping zijn heel veel plaatsen, wel meer dan 300 en heel veel sanitair-gebouwen.

Tunnel Mountain Trailer Cour-Campground

Er lopen lange parallele asfaltpaden waarlangs de campers staan.

Tunnel Mountain Trailer Cour-Campground

Wij stonden aan een van deze paden, waardoor we niet zo’n mooi uitzicht hadden als aan de rand van de camping. Kun je kiezen, neem dan een plaats aan de rand. Daar heb je het beste uitzicht op o.a. Tunnel Mountain.

Tunnel Mountain

In het voorseizoen was het hier niet druk en daardoor niet massaal, maar waarschijnlijk is dat in het hoogseizoen wel anders.

Omgeving en Banff

In de buurt van de camping kun je mooie wandelingen maken. Wil je naar Banff zelf, dan heb je de camper wel nodig, want het is net iets te ver om te lopen. Fietsen hadden wij niet tot onze beschikking maar zouden wel handig geweest zijn. Je kunt ook met de bus naar Banff.

Sanitair en voorzieningen

Het sanitair bij onze plaats is wat gedateerd, maar wel schoon en netjes. De douche was lauw. Twee gebouwen verder was deze trouwens wel lekker warm. In het gebied waar wij stonden heeft elk toiletsectie maar 1 douche (1 voor mannen en een voor vrouwen). Dat is wat weinig, zeker als het druk is. Er is hier geen WiFi. Ik ving wel een signaal op, maar dat was niet van de camping. Er zijn geen wachmachines op de camping zelf. Net buiten de camping zelf, bij het hostel van Tunnel Mountain is een prima wasserette (Chalet Grocery & Coin Laundry – Tunnel Mountain Road Banff AB, T0L 0C0).

Tunnel Mountain Trailer Cour-Campground

Wij overnachtten op deze camping onderweg van Field naar Banff.

Conclusie Tunnel Mountain Trailer Court Campground

Wij verbleven in juni totaal 2 nachten op deze camping. Het is erg groot, maar daar heb je eigenlijk niet zo veel last van. Dit is een prima camping als je Banff en omgeving wilt verkennen.

Tunnel Mountain Trailer Court-Campground op Google maps
Naam: Tunnel Mountain Trailer Court Campground
Adres: 300 Tunnel Mountain Road, Banff,
Aantal plaatsen: 321
Full Hookup sites: Ja (gedeeltelijk)
Prijs per nacht: CAN 38,40 (full hook up)
Reserveren: Niet mogelijk
Website: www.pc.gc.ca
Telefoon: 1-877-737-3783
E-mail: n.v.t.
Faciliteiten: Douche (gratis) / toilet
Beoordeling: •••••

 

Over Leonoor

Leonoor (1976) is senior SEA consultant bij een gerenommeerd zoekmachine marketing bureau. Ze is een reislustig type en heeft al veel landen bezocht. Canada is haar favoriete vakantiebestemming.

Comments

  1. Als je vooraf een account aanmaakt bij de Canadese overheid, dan kan je de meeste campings in de nationale parken ook vooraf boeken. Je hebt een creditcard nodig en je moet opletten dat je op een bepaalde dag (Dat was in 2015 op 1 en 2 april) je plaats al kan vastleggen. Zo hebben wij op deze camping en bij Lake Louise campground en in Jasper (Whistlers campground) de camperplaatsen vooraf besproken. Wel zo relaxt in het hoogseizoen. TIP Kijk vooraf ook op streetview voor welke plaatsjes je interesse hebt.

Speak Your Mind

*